U bent hier

Home

Identificatie en registratie

In Belgie is het wettelijk verplicht dat je dier is geregistreerd met een chip ( type  easytrack of Back home.... ) . Dit is belangrijk omdat als je dier vermist geraakt en teruggevonden wordt , er een snel contact met de eigenaar kan worden gevormd. Natuurlijk is het ook de bedoeling dat de schade die door je dier is aangebracht te verhalen op de eigenaar..... Ter info : in de meest familiale verzekeringen is schade toegebracht door huisdieren inbegrepen.

 

In princiepe is het de taak van de verkoper of fokker om de jonge honden te identificeren. Doch men ziet nog steeds dieren die ondanks de wettelijke verplichting niet zijn geidentificeerd. Dan moet ik de eigenaar erop wijzen dat dit verplicht is.

 

Eerst moet men identificeren ( plaatsen van de chip ) en dan registreren. Het bewijs van registratie moet u dan ook binnen de drie weken verkrijgen.

 

Is dit niet het geval moet je uw dierenarts hiervan op de hoogte stellen ,zodoende dat er kan worden ingegrepen om te kijken waar het fout is gelopen.

 

Op deze site kan je het chipnummer opzoeken:

 www.abiec-bvirh.be