U bent hier

Home

Vaccinatie

De jaarlijkse vaccinatie van uw huisdier is eigenlijk een belangrijk moment, want op dit ogenblik wordt hij helemaal onderzocht, nagekeken  en gewogen. Het is een moment waarop hij volledig gezond dient te zijn om zo een goede vaccinatiereactie te verkrijgen op de spuiten. Door hem te wegen kennen we ook zijn gewicht in gezonde toestand, dat kan nuttig zijn om te vergelijken als hij ziek wordt. Dan hebben we altijd een referentie. Het is ook de moment om alle vragen te stellen ivm gezondheid, voeding, ontworming, gedrag ed...Ik zal blij zijn u hierbij te helpen en om een antwoord te bieden op sommige vragen.

 

 

De vaccins die gebruikt worden zijn van de beste kwaliteit en zeer veilig in gebruik. Het is wel zo dat een pup die voor de eerste maal zijn volwssen inspuitinge krijgt ( rond 12 weken ) hier wel even ' moe' kan van zijn...maar meestal is dat bij een pup geen probleem.

 

 

Het is zo dat door een vaccintie het lichaam van uw huisdier dient te reageren op de vaccin. Dit vergt een vijftal dagen. Dus bij jonge dieren moet u nog vijf dagen wachten vooraleer u naar een hondeschool of hondenweide gaat...

 

 

De eerste vaccinatie dient te worden gegeven rond 6-7 weken

 

 

de tweede vaccinatie rond 9-10 weken

 

 

de derde vaccinatie rond 12-13 weken.

 

 

Daarna om het jaar, daar krijgt u dan bericht van als u dat wenst.

 

Indien u naar het buitenland gaat of regelmatig naar de Ardennen gaat ( onder de grens Samber en Maas ) dan dient u bij de laatste vaccintie dit te vermelden. Dan moet er extra tegen Hondsdolheid worden gevaccineerd. Deze vaccinatie is echter drie jaar geldig en moet dus niet jaarlijks worden herhaald.